Connect with us

Szukaj, a znajdziesz...

Chaos Vault

K-O

Owls Woods Graves „Secret Spies of the Horned Patrician”

Owls Woods Graves

Wydawca: Malignant Voices Productions

Każda płyta Owls Woods Graves jest jak mój stary, kucowy plecak – kostka, na który naszywałem se naszywki lubianych przeze mnie zespołów, a każdy z nich był z innej parafii.

A wiecie co? Tęsknię za czasami, gdy biegałem z moim plecakiem – kostką wypełnionym nalewkami owocowymi z sądeckiego Lapino i odkrywałem uroki Darkthrone. Na szczęście mamy ekipę z Krakowa, która przypomina mi te piękne dni (i noce). „Secret Spies of the Horned Patrician” to muzyka totalnie beztroska, a do tego naznaczona piętnem diabła i młodzieńczego satanizmu, buntem i posmakiem taniego alkoholu obalanego w śniegu podczas pełni. Nie wiem jak to robią, ale doskonale wpisują się w moje gusta.

Oczywiście, tak jak w przypadku poprzednich wydawnictw Owls Woods Graves jest to muzyka pod względem inspiracji od Mantasa do Lasa – przez punkujące, mocno zalatujące Siekierą „Idzie Diabeł”, ggallinowskie „Bats in the Belfry”, „Antichristian Hooligans” z totalnie oiowym refrenem (aż szkoda, ze tylko refren, z drugiej strony „Return of Satan” jest utrzymany w tym klimacie już praktycznie w całości) aż po darkthronowskie „At the Crossroads” czy zamykające całość „Zobaczysz” utrzymane w doskonałym stylu Silencer. Może jestem mało wymagający, coś jak taki podstarzały metalowiec w internecie co zobaczy zdjęcie młodszej laski w obcisłej koszulce Bathory i już od razu mruczy „mmmmm… cycunie”, jednakże „Secret Spies of the Horned Patrician” generalnie zaspokaja moje potrzeby. Jeszcze nie wiem, czy przebija dwójeczkę w kwestii zajebistości czy tez nie, ale wiem jedno na pewno – Robert odjebał kawał dobrej roboty i żadna z płyt Owls Woods Graves dotychczas nie miała tak świetnej oprawy graficznej.

Nie wyobrażam sobie, że ta płyta nie zagości na Waszch półkach. Macie więc zadanie do wykonania, a ja oddalam się więc z browarem w dłoni, śpiewając, że jestem antychrześcijańskim chuliganem.

Ocena: 10/10

The Entity

Return of Satan

Rabies

Obscure Monastery

Idzie Diabeł

Bats in the Belfry

Antichristian Hooligan

At the Crossroads

Zobaczysz

Autor

14734 tekstów dla Chaos Vault

Sarkazm mu ojcem, ironia matką i jak większość bękartów jest nielubiany. W życiu nie trzymał instrumentu w ręku, więc teraz wyżywa się na muzykach. W obiektywizm recenzencki wierzy w takim samym stopniu jak we wniebowstąpienie, świętych obcowanie i grzechów odpuszczenie.

4 komentarze

4 Comments

  1. yyy

    24 stycznia 2022 at 18:52

    To jest dwójeczka 😉

  2. Kawaraniarz

    26 stycznia 2022 at 18:11

    Jaki kuc taki plecak, u nas metalowcy naszywali naszywki na katany, a tych z zielonymi plecaczkami ganiali po ulicach haha. Żaden z Ciebie chuligan, może co najwyżej burak, który robi sobie co chwila wieśniackie foty z papieżem.

  3. mirek

    30 stycznia 2022 at 10:50

    przeciez to sa jakies jaja zeby przebieraniec ganial chlopa z plecakiem, poczucie wyższości z powodu szmaty na grzbiecie, metalowcy sa kurwa najgorsi

  4. EraseJesus

    5 lutego 2022 at 09:11

    Przasna, skoczna muzyczka dla opitych piwskiem wąsów na Wacken. Wesolutka, radosna, groteskowa patatajnia. Ocena 10/10 to jest zart i to mocno nieśmieszny.

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Chaosbook

Instachaos

Okej Misiaczki, sprawa jest prosta: zamiast wódki, dzisiaj spirytus i newsflesh do poczytania:

chaosvault.com/newsy/newsflesh-20-31-2022/

#powerfromhell #hellfiredeathcult #aparthivaraktadhara #damagecase #decapitated #excalibur #blackmetal #deathmetal #thrashmetal #rock #motorhead #coffe #newsflesh #chaosvault
Okej Misiaczki, sprawa jest prosta: zamiast wódki, dzisiaj spirytus i newsflesh do poczytania: chaosvault.com/newsy/newsflesh-20-31-2022/ #powerfromhell #hellfiredeathcult #aparthivaraktadhara #damagecase #decapitated #excalibur #blackmetal #deathmetal #thrashmetal #rock #motorhead #coffe #newsflesh #chaosvault
2 godziny temu
View on Instagram |
1/9
Sobotnie demony kaca budzą się do życia... 

Sarg „Demon”

chaosvault.com/newsy/sarg-demon/

#sarg #blackmetal #polishblackmetal #rawblackmetal #signsofthedyingsummer #martwaaura #review #musicreview #chaosvault
Sobotnie demony kaca budzą się do życia... Sarg „Demon” chaosvault.com/newsy/sarg-demon/ #sarg #blackmetal #polishblackmetal #rawblackmetal #signsofthedyingsummer #martwaaura #review #musicreview #chaosvault
1 dzień temu
View on Instagram |
2/9
No to i mamy piąteczek, więc i muzyka do browarka jak znalazł...

Violentor „Manifesto di odio”

chaosvault.com/recenzje/violentor-manifesto-di-odio/

#violentor #blackmetal #thrashmetal #darkness #bulldozer ##brüdnyskürwiel #review #musicreview #chaosvault
No to i mamy piąteczek, więc i muzyka do browarka jak znalazł... Violentor „Manifesto di odio” chaosvault.com/recenzje/violentor-manifesto-di-odio/ #violentor #blackmetal #thrashmetal #darkness #bulldozer ##brüdnyskürwiel #review #musicreview #chaosvault
2 dni temu
View on Instagram |
3/9
Na dzisiaj Oracle i:

Paganizer "Massdeath Maniac"

chaosvault.com/recenzje/paganizer-massdeath-maniac/

#paganizer #deathmetal #swedishdeathmetal #grave #dismember #vomitory #entombed #review #musicreview #chaosvault
Na dzisiaj Oracle i: Paganizer "Massdeath Maniac" chaosvault.com/recenzje/paganizer-massdeath-maniac/ #paganizer #deathmetal #swedishdeathmetal #grave #dismember #vomitory #entombed #review #musicreview #chaosvault
3 dni temu
View on Instagram |
4/9
Dziś fotorelacja z koncertu... Enigmatyczny TŁSTY SKRWSN, Diabolical, Inferno, Redemptor, Hore; z gdańskiego Drizzly Grizzly od @infernal_photo 

http://chaosvault.com/fotorelacje/enigmatyczny-tlsty-skrwsn-diabolical-inferno-redemptor-hore-gdansk-drizzly-grizzly-14-05-2022/

#diabolical #inferno #redemptor #hore #metal #deathmetal #blackmetal #polishblackmetal #czechblackmetal #photorelation #chaosvault
Dziś fotorelacja z koncertu... Enigmatyczny TŁSTY SKRWSN, Diabolical, Inferno, Redemptor, Hore; z gdańskiego Drizzly Grizzly od @infernal_photo http://chaosvault.com/fotorelacje/enigmatyczny-tlsty-skrwsn-diabolical-inferno-redemptor-hore-gdansk-drizzly-grizzly-14-05-2022/ #diabolical #inferno #redemptor #hore #metal #deathmetal #blackmetal #polishblackmetal #czechblackmetal #photorelation #chaosvault
4 dni temu
View on Instagram |
5/9
Wtorek. Tak średnio byśmy powiedzieli, tak średnio...

Hegeroth „Sacra Doctrina”

chaosvault.com/recenzje/hegeroth-sacra-doctrina/

#hegeroth #blackmetal #polishblackmetal #melodic #melodicblackmetal #immortal #review #musicreview #chaosvault
Wtorek. Tak średnio byśmy powiedzieli, tak średnio... Hegeroth „Sacra Doctrina” chaosvault.com/recenzje/hegeroth-sacra-doctrina/ #hegeroth #blackmetal #polishblackmetal #melodic #melodicblackmetal #immortal #review #musicreview #chaosvault
5 dni temu
View on Instagram |
6/9
Poniedziałek rozpoczynamy od wywrtoki z gruzem:

Blasphematory „The Lower Catacombs”

chaosvault.com/recenzje/blasphematory-the-lower-catacombs/

#blasphematory #deathmetal #incantation #asphyx ##brutaldeathmetal #usdeathmetal #review #musicreview #chaosvault
Poniedziałek rozpoczynamy od wywrtoki z gruzem: Blasphematory „The Lower Catacombs” chaosvault.com/recenzje/blasphematory-the-lower-catacombs/ #blasphematory #deathmetal #incantation #asphyx ##brutaldeathmetal #usdeathmetal #review #musicreview #chaosvault
6 dni temu
View on Instagram |
7/9
Chłopaku, dziewczyno, chcesz mieć modny look na nadchodzące ciepłe dni? Chaos Vault Webzine przychodzi z pomocą. 

Wypuszczamy oficjalne t-shirty z grafiką autorstwa @jrmr.artworks . Z tyłu zaś wspaniałe cytaty naszych "zaprzyjaźnionych" wydawców, zespołów i czytelników. Papież by w takich chodził, gdyby mógł się ubierać na czarno. 

Szmaty tylko i wyłącznie w pre-orderze, rozmiary od S do XXL. Zamówienia słać na lysyvonchaos@gmail.com

#chaosvault #metal #blackmetal #deathmetal #thrashmetal #metalmerch #kupse #preorder
Chłopaku, dziewczyno, chcesz mieć modny look na nadchodzące ciepłe dni? Chaos Vault Webzine przychodzi z pomocą. Wypuszczamy oficjalne t-shirty z grafiką autorstwa @jrmr.artworks . Z tyłu zaś wspaniałe cytaty naszych "zaprzyjaźnionych" wydawców, zespołów i czytelników. Papież by w takich chodził, gdyby mógł się ubierać na czarno. Szmaty tylko i wyłącznie w pre-orderze, rozmiary od S do XXL. Zamówienia słać na lysyvonchaos@gmail.com #chaosvault #metal #blackmetal #deathmetal #thrashmetal #metalmerch #kupse #preorder
7 dni temu
View on Instagram |
8/9
Wjeżdżamy na pełnej: newsflesh #19 (30) do poczytania

chaosvault.com/newsy/newsflesh-19-30-2022/

#perditiontemple #veterdaemonaz #alburnum #wedrowcytulaczezbiegi #ltwb #belushi #speedball #eschatology #medicopeste #craft #blackmetal #deathmetal #doommetal #metal #morningcoffe #newsflesh #chaosvault
Wjeżdżamy na pełnej: newsflesh #19 (30) do poczytania chaosvault.com/newsy/newsflesh-19-30-2022/ #perditiontemple #veterdaemonaz #alburnum #wedrowcytulaczezbiegi #ltwb #belushi #speedball #eschatology #medicopeste #craft #blackmetal #deathmetal #doommetal #metal #morningcoffe #newsflesh #chaosvault
1 tydzień temu
View on Instagram |
9/9

Powiedzieli...

Polecamy jeszcze

Wywiady

Sexmag zrobił sporo zamieszania na polskiej scenie swoją debiutancką EPką. Moim zdaniem zasłużenie, ale też wydaje mi się, że mocno podzielił publikę – dla...

Newsy

Dziś, w wieku 50 lat, zmarł Krzysztof Jankowski – perkusista znany przede wszystkim z bębnienia w pomorskim Ghost, ale również takich kapelach jak Grin...

Relacje

Takie relacje powinno spisywać się od razu, zwłaszcza gdy koncert jest zajebisty. Z drugiej strony takie koncerty zapadają na tyle mocno w pamięć, że...

P-W

Wydawca: Putrid Cult Gotowi na kolejną porcję piwnicznych wyziewów i brudu spod paznokcia? Oto Trupi Swąd i debiutancki album „Nekromancja„, który zabierze was na...