Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Pyorrhoea, Centurion, Mastemey, Lacerated and Carbonized w Rzeszowie

29 września

ECHO EXPERIMENT prezentuje:

Wrzesień czasem apokalipsy!
Trzy death metalowe bomby – warszawskie PYORRHOEA i CENTURION oraz brazylijska furia z Rio de Janeiro LACERATED AND CARBONIZED, wspomagani przez krakowski groove/thrashowy desant MASTEMEY
Przyjdź i postaraj się przeżyć!

Start 19:00

BILETY do kupienia tylko w dniu koncertu w klubie Vinyl:
25 PLN (od godziny 19:00 do 20:30)
30 PLN (po 20:30)

————————–

PYORRHOEA
(Brutal Death/Grind)

Powstali w 2001 roku z inicjatywy muzyków związanych m.in. z Hate i Vesania, a w późniejszym czasie z Vader, Dimmu Borgir czy Antigama. Zespół tworzy wybuchową mieszankę grindcore i death metalu. Cechą charakterystyczną twórczości PYORRHOEA są szybkie, dynamiczne kompozycje, okraszone mocnymi lirykami, poruszającymi tematykę najmroczniejszych stron ludzkiej osobowości.
Zespół zadebiutował w czerwcu 2002 materiałem PROMO, który odbił się szerokim echem w polskim podziemiu muzyki ekstremalnej. Na przełomie listopada i grudnia 2003 w białostockim studio Hertz, Pyorrhoea zarejestrowała swój debiutancki album „Desire for Torment”, wydany nakładem Empire. Jego następca „The Eleventh: Thou Shalt Be My Slave” ukazał się pod szyldem tej samej w wytwórni. Ostatnim wydanym jak dotąd materiałem PYORRHOEA był koncept album „I Am The War”, który spotkał się z bardzo dobrym przyjęciem sceny death – grind w Polsce i za granicą.
PYORRHOEA odbyła do tej pory szereg tras i koncertów u boku najważniejszych przedstawicieli nurtu grind i death metal jak m.in. Decapitated, Napalm Death czy Rotten Sound. Zespół występował też na festiwalach muzycznych takich jak Metalmania, czeski Obscene Extreme czy szwedzki Gothenburg Deathfest.

Skład:
A.D. Gore: wokal
Cyprian: bas/wokal
Lukas: gitara
Pavulon: perkusja

Dyskografia:
Pyorrhoea – Promo/Demo 2002
Desire for Torment – Full-length 2004
The Eleventh: Thou Shalt Be My Slave – Full-length 2006
I Am The War – Full-length 2013

www.facebook.com/pyorrhoea

————————–

CENTURION
(Death Metal)

Ich początki sięgają 1998 roku. Zespół gra brutalny death metal z charakterystycznymi monumentalnymi partiami. Na początku 2001 roku CENTURION wydał swoje pierwsze demo „…And they will leave only remains”. Rok później w warszawskim studio DBX zespół nagrał debiutancki album „Conquer & Rule”. Po wydaniu tego materiału przez Apocalypse Productions, CENTURION pojechał w dwie trasy (w 2003 i 2004 roku) towarzysząc legendarnemu YATTERING. W marcu 2004 roku zespół zagrał na festiwalu METALMANIA.
Następnie, po przejściu ważnych zmian składu, w październiku 2007 CENTURION wszedł do Progresja Studio by nagrać promo „Sacrilege”. Materiał ten zawiera trzy kompozycje, które wyznaczyły ścieżkę dalszego rozwoju zespołu i styl następcy „Conquer & Rule”. „Sacrilege” został wydany na splicie z GORTAL przez francuską Gorification Musix w 2008 roku.
Pod koniec 2009 roku CENTURION rozpoczął prace nad drugim pełnym albumem. Po raz kolejny zespół odwiedził Progresja Studio. Album „Serve No One” został wydany na początku 2012 roku przez Wydawnictwo Psycho. W tym samym okresie CENTURION prowadził działalność koncertową, m.in. otwierając występy takich zespołów jak IMMOLATION, ASPHYX czy POSSESSED.
W październiku 2016 CENTURION wszedł do JNS Studio w Warszawie by nagrać “Extinction”, pierwszy mini-album w historii zespołu. Zawiera on 5 utworów znacząco wyróżniających na tle dotychczasowych dokonań grupy.

Skład:
Caesar – wokal
A.D.Gore – gitara / wokal
Bigos – gitara / wokal
Demon – perkusja
Blacha – bas

Dyskografia:
…And They Will Leave Only Remains – demo 2001
Conquer & Rule – LP 2002
Sacrilege – promo 2007
Sindecade/Sacrilege – split 2008
Serve No One – LP 2012
Extinction – EP 2017

www.facebook.com/centuriondeathmetal

————————–

LACERATED AND CARBONIZED
(Death Metal)

Brazylijski zespół death metalowy z samego Rio De Janeiro, aktywny nieustannie od 2005 roku. Formacje cechuje silne zakorzenienie zarówno w swojej rodzimej scenie, jak i amerykańskich klasykach gatunku. Już ich pierwsza płyta spotkała się z entuzjastycznymi reakcjami najbardziej znanych brazylijskich mediów. Grali m.in. u boku takich gwiazd jak: SEPULTURA, MAYHEM, BELPHEGOR, IMMOLATION, GRAVE czy PROPAIN. Na chwilę obecną grupa promuje swój najnowszy album, zatytułowany „Narcohell”

Skład:
Jonathan Cruz – Vocals
Caio Menconça – Guitars
Paulo Doc – Bass
Victor Mendonça – Drums

Dyskografia:
Chainsaw Deflesher – Demo 2007
Darkened Spite – Single 2010
Homicidal Rapture – Full-length 2011
Third World Slavery – Single 2012
The Core of Disruption – Full-length 2013
Narcohell – Full-length 2016

www.laceratedandcarbonized.com
www.facebook.com/laceratedandcarbonized

————————–

MASTEMEY
(Thrash/Groove Metal)

The Fat, The Bald and the Ugly since 2009
Krakowski kwartet thrash/groove metalowy z historią długą i fascynującą niczym stary western.
Od momentu założenia zespół nieprzerwanie koncertujący, posiadający na swoim koncie dwie demówki
i jednen Longplay.
Obecnie pracują nad drugą płytą.

Skład:
Łukasz B. – gitara, wokal
Paweł Staszewski – gitara
Kamil Haba – perkusja
Piotr Kruk – bas

Dyskografia:
All Your Fears – Demo 2009
No Silence – Demo 2010
Mastemey – Full-length 2016

www.facebook.com/mastemey

Szczegóły

Data:
29 września

Organizator

Echo Experiment
Strona internetowa:
https://www.facebook.com/echoexperiment/

Miejsce

Klub Vinyl
Piłsudskiego 31
Rzeszów, 35-074
+ Google Map